طراحی سایت خود را به روز نمایید

وب سايت يک رسانهء جديد است و شيوهء جديدي براي بازکردن راه هاي ارتباط با مشتريان در سراسر جهان مي باشد. طراحي وب سايت ايجاد يک رسانه ايست که شيوهء بيان آن در واقع هنري مي باشد وبه شما اجازهء ابراز احساسات و افکار به سبک و روش شخصي خودتان را خواهد داد.

وقتي ده سال پيش يک طراحي سايت جديد انجام ميشد، نتيجه شيوه هاي قديمي گاهي بيشتر جواب ميداد و بيشتر در ذهن بازديدکننده باقي ميماند. اولين و مهمتراز همه موارد، به ياد داشته باشيد که T در HTML به معناي Text و يا محتوا مي باشد. در متن هرگز نبايد از واژه هاي گرافيکي استفاده نماييد، مگرآنکه آرم تجاري شرکت شما باشد. به دلايل زيادي اين مورد بسيار پر اهميت مي باشد. اول از همه اين که واژه هاي محتوا ممکن است توسط بازديدکنندگان کپي شده و در جاي ديگري از آن استفاده شود. اين امکان در عناوين و سرفصل صفحات که به صورت گرافيکي هستند وجود ندارد.

دوم اينکه سايز عناوين صفحات در مرورگر مورد نظر شما قابل تغيير نيست، در حالي که سيستم مبتني بر فونت اين قابليت را دارد. نکتهء سوم اين است که هنوز بسياري از مرورگرها گزينه هايي براي مسدود کردن گرافيک صفحات به بازديدکنندگان ارائه مي کنند، به خصوص براي کساني که مرورگرها را در گوشي موبايل خود باز مي نمايند. دليل آن هم صرفه جويي در مصرف پهناي باند مي باشد.

هنگامي که صحبت از گرافيک در طراحي وب سايت مي شود، در برابر اصرار استفاده از فونت هاي فانتزي مقاومت نماييد. وب سايت شما بايد قابل خواندن و خوانا باشد.فونت هاي مختلفي براي نمايش بر روي صفحه با حداقل فشار بر روي چشم هنگام خواندن طراحي شده است. در ميان آنها مي توان به فونت هاي Georgia-verdana-MS times- new roman اشاره کرد.

به همين ترتيب براي راحتي و ساده تر شدن طراحي سايت خودتان مطمئن شويد فونت مورد نظرتان را در فايل css نيز تنظيم نموده ايد. اين امر به شما اجازه خواهد داد که با تغيير يک فونت در ليست ، تمامي تغييرات لازم در تمامي وب سايت انجام شود. بسياري از ابزارهاي طراحي سايت مدرن، فايل هاي css را به راحتي مديريت و اداره مي نمايد؛ اما اينکه چه مقدار مي خواهيد به اين امر در طراحي سايت تان بپردازيد به انتخاب شما بستگي دارد.

همچنين css راه مناسبي براي اجتناب از دو اشتباه رايج در طراحي سايت که در اواخر دههء 90 وجود داشت نيز مي باشد؛ استفاده از جداول غير ضروري و استفاده از پس زمينه هاي tiled که معمولا با رنگ هاي زننده همراه بود. Css به شما اين اجازه را ميدهد که پس زمينه اطراف محتوا و مطالب سايت خود را بدون ايجاد هيچ مانعي در حرکت مرورگر به صورتي که دوست داريد تنظيم نماييد.

در حالي که وجود پس زمينه هاي tiled با رنگهاي زننده، طراحي سايت شما را خشن و ناملموس نشان خواهد داد. مطمئناً امروزه اين روش در طراحي سايت روش مناسبي نيست و استفاده نمي شود. در اکثر پس زمينه هاي صفحات وب سايت بايد از رنگهاي سفيد،خاکستري و يا آبي خاکستري روشن استفاده شود. زيرا راحت ترين رنگها براي بهترخوانده شدن متن در صفحات وب سايت مي باشد.

در حالي که استفاده از اين رنگ ها، طراحي سايت شما را بسيار شيک مي کند، از استفادهء متن سفيد با پس زمينهء سياه جداً خودداري نماييد. حتي اگر بايد از پس زمينهء تيره استفاده نماييد، به دليل توهم نوري که کار کردن با مطالب صفحات با پس زمينه هاي تيره ايجاد مي کند، از اندازه هاي نسبتاً بزرگتر براي فونت مطالب استفاده نماييد.

در طراحي سايت تان از استفاده از انيميشن هاي GIF و تگ هاي چشمک زن اجتناب نماييد. چيزهايي که با انيميشن GIF طراحي مي شوند با css و يا جاوااسکريپت بهتر به کارگرفته مي شوند و در مقابل اکثر نرم افزارهاي خوب طراحي وب سايت اين کار را براي شما انجام مي دهند و لازم نيست خودتان کدنويسي آن را انجام دهيد.

GIF ها به طور کلي با توجه به پايين بودن bit شان بايد از آنها اجتناب نماييد. به جاي آن از PNGها براي داشتن پس زمينه هاي شفاف و يا انيميشن استفاده نماييد. PNGها هر چيزي که شما بخواهييد را مانند GIF با عمق رنگ JPEG با هم ترکيب مي نمايد.

در مورد ساماندهي وب سايت خود فکر کنيد – اطمينان حاصل فرماييد که طراحي سايت به گونه اي انجام مي شود که امکان بازگشت از هر صفحه اي از وب سايت به نقشه سايت و يا صفحهء اصلي وجود خواهد داشت. زيرا افراد اغلب از طريق موتورهاي جستجو به لينک صفحات مختلف وب سايت شما وارد مي شوند. هنگامي که به بالا رفتن رتبهء وب سايت خود در موتورهاي جستجو به طرز وسوسه انگيزي فکر مي کنيد، به ياد داشته باشيد در مرحلهء اول بايد براي انسانها وب سايت خود را طراحي نماييد و نه براي ربات هاي موتورهاي جستجو.

اگر بازديدکننده 3 خط از مطالب وب سايت شما را خواند و با حروف شکسته و نامفهوم مواجه شد و دکمهء بازگشت را کليک نمود، ديگر مهم نيست که موتور جستجو طراحي وب سايت و بهينه سازي سايت شما را چگونه بررسي مي نمايد!